Żywność

Olej z kiełków pszenicy zimno tłoczony, nieoczyszczony

Wrocław, 02.02.2019
INFORMACJA PRASOWA
MARKA: Ol’Vita
ASORTYMENT: Olej z kiełków pszenicy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany Ol’Vita – 100 ml

100% naturalny Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany

Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita to olej zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany, wytłaczany jest ze starannie wyselekcjonowanych i przebadanych zarodków pszennych pochodzących z Polski. Cechuje go przyjemny pszenny zapach i smak oraz głęboki żółty kolor.
Dzięki zastosowanej metodzie tłoczenia “na zimno” występujące w tym oleju kwasy tłuszczowe i witamina E pozostają w niezmienionej formie. Olej ten jest produktem naturalnym, nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. To prawdziwe bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym: aż 9 g omega-3, 59 g omega-6 i 13 g omega-9 na każde 100g oleju. Olej Ol’Vita zawiera aż 266 – 310 mg/ 100 g naturalnie występującej w tym oleju witaminy E. Warto podkreślić, że zawartość i ilość tych składników w oleju Ol’Vita jest potwierdzona badaniami.
Olej z kiełków pszenicy wywiera pozytywny wpływ na cały organizm. Spowalnia procesy starzenia, zapobiega powstawaniu wielu schorzeń. Zawarte w nim fitosterole obniżają poziom cholesterolu we krwi, a także obniżają jego wchłanianie z pokarmów. Olej chroni ściany naczyń krwionośnych przed szkodliwymi skutkami działania wolnych rodników. Wykazuje również działanie przeciw zapalne. Jest polecany w codziennej diecie przede wszystkim osobom z chorobami układu krążenia oraz wszystkim tym, którzy poprzez racjonalne odżywianie i aktywny styl życia pragną utrzymać jak najdłużej zdrowie. Wysoka zawartość Oktakosanolu ma wpływ na wytrzymałość, poprawia czas reakcji oraz witalność organizmu. Z tego względu olej ten polecany jest sportowcom.
Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita łagodny, lekko słodkawy i bardzo przyjemny smak, dlatego bardzo dobrze komponuje się z surówkami, sałatkami i sosami. Podbija także smak kasz, makaronów, ziemniaków, ryżu, warzyw, dipów, zimnych sosów oraz innych potraw. Dodaje się go do dań serwowanych na zimno lub okrasza po przygotowaniu dania ciepłe.
Olej z kiełków pszenicy Ol’Vita to produkt polski, wyróżniony certyfikatem „Doceń polskie” oraz tytułem TOP PRODUKT. Zdobył także złotym medal na targach Food Natura i I miejsce w konkursie „Najlepszy produkt spożywczy”. Olej dostępny jest w butelce z ciemnego szkła, które chroni zawartość przed niekorzystnym wpływem światła i czynników zewnętrznych. Olej po otwarciu należy przechowywać w lodówce. Zaleca się spożywanie jednej łyżeczki oleju dziennie.

Marka: Ol’Vita
Pojemność: 100 ml
Sugerowana cena: 22 zł
www.Ol’Vita.pl

*Ol’Vita jest polską firmą rodzinną założoną w 2004 roku. Działalność firmy opiera się na pasji i wieloletnim doświadczeniu w przetwórstwie i technologii tłoczenia olejów oraz skupie i kontraktacji nasion. Ol’Vita specjalizuje się głównie w tłoczeniu na zimno najwyższej jakości olejów, wykorzystując do tego najnowsze technologie dostępne na rynku. Wiedza, doświadczenie i zaawansowane technologicznie możliwości wytwarzania pozwalają na uzyskanie produktów o wybitnie wysokiej jakości i stabilności. Aktualnie Ol’Vita posiada w ofercie 40 rodzajów olejów spożywczych zimno tłoczonych, nieoczyszczonych, nierafinowanych. Zdobyły one uznanie i zaufanie zarówno wśród klientów w Polsce, jak i wielu innych krajach. Dodatkowo w ofercie firmy znajduje się szeroki wachlarz nasion, pestek, błonników, białek roślinnych i olejów w kapsułkach, a także ponad 40 naturalnych produktów kosmetycznych, między innymi oleje i olejki kosmetyczne, glinki, peelingi, masła i wiele innych. Misją firmy jest dostarczanie klientom produkty wartościowe, naturalne o wybitnej jakości i bezpiecznym składzie bez udziału konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Ol’Vita systematycznie wspiera rozwój polskiego rolnictwa poprzez współprace z wieloma rolnikami w zakresie kontraktacji nasion do tłoczenia olejów, dlatego tez wiele produktów firmy jest 100 % polskie! W poszukiwaniu i potwierdzaniu wartości odżywczych oraz obecności naturalnych substancji aktywnych definiujących jakość, możliwości i korzyści płynące z korzystania z produktów Ol’Vita, firma stale współpracuje z wyższymi uczelniami i instytutami badawczymi. Sukces firmy i produktów Ol’Vita jest potwierdzony systematycznie zdobywanymi nagrodami i wyróżnieniami, co przekłada się na wciąż rosnące zainteresowanie i ogromne zaufanie klientów.

Similar Posts